Οι αδυναμίες δεν κρύβονται..και εγώ όπως και να το κάνεις,πέρα του ότι έχω μεγάλη αδυναμία σε οτιδήποτε θαλασσινό ,έχω και μια νέα αδυναμία την εταιρεία Gruppe !
Όσον αφορά στο τηγάνι της φωτογραφίας ,μου αρέσει τόσο πολύ για το design του, την τριπλή αντικολλητική επίστρωση που διαθέτει, ελβετικής τεχνολογίας ,αλλά και γιατί έχει διάφανο καπάκι και έτσι δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνω για να δω το φαγητό.
Όσον αφορά τώρα στο φαγάκι που βλέπεις,είναι συνταγή που έχει ανέβει και στο παρελθόν ,αλλά που δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό να το φωτογραφίσω ξανά και μάλιστα για να μην σε παιδεύω θα σου ανεβάσω εδώ ξανά την συνταγή!!
Υλικά:
•1 κιλό χταπόδι
•1 κρεμμύδι
•1 σκελίδα σκόρδο
•1 δαφνόφυλλο
•1 κ.σ.πελτέ
•500 γρ.κονκασε
•1λίτρο νερό
•25ml ούζο
•χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
•αλάτι - πιπέρι (μπορείς να ζητήσεις απ' τον ψαρά σου να σου γουλίσει και να καθαρίσει με θάλασσα το χταπόδι .
Σε αυτήν την περίπτωση δεν προσθέτεις καθόλου αλάτι)
•κόλιανδρο, ρίγανη
Κόβω το χταπόδι σε κομμάτια ή το αφήνω ολόκληρο.
Βάζω σε βαθύ τηγάνι λιγο ελαιόλαδο και προσθέτω το χταπόδι μέχρι να κοκκινίσει.
Στην συνέχεια ρίχνω το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις γίνει το κρεμμύδι διάφανο ,ρίχνω τον πελτέ και σβήνω με ούζο.
Μόλις εξατμιστεί προσθέτω κονκασέ,το νεράκι ,το δαφνόφυλλο και τον χυμό λεμονιού μαζί με το ξυσμα.
Κλείνω το καπάκι και σιγοβράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι (εγώ βάζω το μάτι στο 1.5 ,ενώ πάει μέχρι το 9 ,για 45'-1 ώρα).
Αφού περάσει η μία ώρα προσθέτω τα ζυμαρικά και ανακατεύω ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να βράσουν και να ρουφήξουν το ζουμί.
Εάν θέλω προσθέτω και λίγο τυράκι προς το τέλος!
Σερβίρω ή απλά αρπάζω ένα κουτάλι και τρώω απ' το τηγάνι..!
0 σχόλια