ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

by - Φεβρουαρίου 16, 2022

Από τα πιο αγαπημένα μου φαγητά, λαχανοντολμάδες στην πιο απλή εκδοχή τους ,μαγειρεμένοι στο βαθύ τηγάνι της Gruppe !

Λένε πως καμιά φορά στην απλότητα βρίσκεται όλη η νοστιμιά και θα συμφωνήσω απόλυτα, όπως το ίδιο θα κάνεις και εσύ αν δοκιμάσεις αυτό το φαγάκι με τη συνταγή που σου προτείνω!

Υλικά:

*1 λάχανο 
*500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
*200 γρ. ρύζι καρολίνα
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
*2 κ.σ. ελαιόλαδο
*3-4 κ.σ. μάραθο
*αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο:

*2 αβγά
*Χυμό από 2 λεμόνια
*2 κ.γ. κορν φλαουρ
Αρχικά ζεματάω το λάχανο και χωρίζω τα φύλλα του.
Ζυμώνω σε ένα μπολ τον κιμά με το ρύζι ,το κρεμμύδι, το σκόρδο,το ελαιόλαδο και το μάραθο.
Αλατοπιπερωνω ,βαζω γέμιση στα φύλλα του λάχανου και τυλίγω.
Στρώνω σε βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα φύλλα απ' το λάχανο(συνήθως κρατάμε αυτά που δεν είναι τόσο καλά και δεν μπορούμε να τυλίξουμε),βάζω από πάνω τους ντολμάδες και από πάνω πάλι φύλλα λάχανου.
Τέλος ,βάζω πάνω απ' τους ντολμάδες ένα πιάτο , ρίχνω νεράκι μέχρι το πιάτο ,μισοσκεπάζω και με το καπάκι μου και σιγομαγειρευω για 1 ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το φαγακι μου , αφαιρώ τους λαχανοντολμάδες ,κρατώντας το νεράκι τους και φτιάχνω το αβγολέμονο .
Στύβω σε ένα μπολ το λεμόνι,προσθέτω το κορν φλαουρ και τα αβγά και ανακατεύω.
Προσθέτω λίγο απ' το ζουμακι του φαγητού και στην συνέχεια το προσθέτω όλο στο φαγητό μου και ανακατεύω μέχρι να πάρει μια βράση.
Σε ένα πιάτο βάζω πρώτα απ' το αβγολέμονο και από πάνω τους ντολμάδες ή και το αντίθετο..μικρή σημασία έχει μπροστά σε ένα τέτοιο φαγητό!

You May Also Like

0 σχόλια