ΛΑΓΑΝΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ
Έρχεται η καθαρά Δευτέρα και σου έχω μια πρόταση που αν την δοκιμάσεις δεν θα το μετανιώσεις.
Σπιτική λαγάνα παντζάρι!!!
Ω,ναι ... πανεύκολη και τόσο νόστιμη που κάναμε παζάρια τι θα φάνε και τι θα μείνει για φωτογράφιση!!
Υλικά:
*300 γρ. παντζάρια βρασμένα
*50 γρ. ελαιόλαδο
*130 γρ. νερό
*1 πρέζα ζάχαρη
*1 πρέζα αλάτι
*1 φακελάκι ξηρή μαγιά
*550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Αρχικά βάζω τα παντζάρια μαζί με το ελαιόλαδο στο multi mix της @gruppe_design_wise
και αλέθω να γίνουν αλοιφή που λέμε εμείς οι Θεσσαλονικείς.
Στην συνέχεια, ζεσταίνω το νερό να γίνει χλιαρό , προσθέτω την μαγιά και ανακατεύω να διαλυθεί.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι κάνω λακούβα στην μέση και ρίχνω το νεράκι με την μαγιά και τα παντζάρια.
Ζυμώνω καλά ,αφήνω σε λαδωμένο μπολ ,το οποίο σκεπάζω με πετσέτα και περιμένω να φουσκώσει (αν βιάζομαι αφήνω σε ζεστό μέρος για να επιταχύνω την διαδικασία φουσκώματος).
Όταν φουσκώσει,ζυμώνω λίγο και μετά τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και ανοίγω είτε με τα χέρια είτε με πλάστη.
Την βρέχω από πάνω με ένα πινέλο (σκέτο νερό) και πασπαλίζω με σουσάμι(χρησιμοποίησα μαύρο σουσάμι που έχω προμηθευτεί από το αγαπημένο μου @bioisland_augopoleio ).
Ψήνω στους 190° για 30-40'.
0 σχόλια