ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

by - Μαρτίου 02, 2022

Μπουγάτσα με κρέμα Θεσσαλονίκης!!!

Και μόνο στο άκουσμα μου τρέχουν τα σάλια και αναρωτιέμαι πραγματικά εάν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να αντισταθεί σε τέτοια γεύση!!!
Θα το πάρω πάνω μου και θα σου πω αδύνατον!
Σε ένα q&a ,προχθές μου ζητήσατε συνταγή και έφτασε, οπότε κάνε SAVE και φτιαξτην ..είναι πιο εύκολο απ' ότι φαντάζεσαι!!!
Υλικά:

*900 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη (μπορείς να βάλεις και πλήρες εννοείται)
*160 γρ. ρυζάλευρο 
*3 αβγά
*150 γρ. μέλι @fanis_honey 
*2 κ.σ. βούτυρο
*2 βανίλιες
*1 κ.γ. κανέλα
*8 φύλλα κρούστας
*βούτυρο για τα φύλλα

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω το γάλα με το μέλι και τα αβγά.
Μόλις ζεσταθούν προσθέτω σιγά σιγά το ρυζάλευρο και ανακατεύω καλά να μην σβολιάσει.
Συνεχίζω βάζοντας τις βανίλιες και την κανέλα.
Προσθέτω και το βούτυρο και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να αρχίσει να σφίγγει η κρέμα μου(όπως κάνουμε και στην μπεσαμέλ).
Τόσο απλά έχεις την κρέμα για την μπουγάτσα!!
Στην συνέχεια υπάρχουν δύο τρόποι για το στήσιμο της μπουγάτσας.

Πρώτος:

Βάζεις 4 φύλλα κρούστας το ένα πάνω απ' το άλλο (εννοείται ραντίζεις ενδιάμεσα με βούτυρο ),ρίχνεις την κρέμα και γυρνάς τα πλαϊνά των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα .
Βάζεις από πάνω αλλά 4 και σπρώχνεις τα φύλλα ,όπως ακριβώς κάνουμε στο γαλακτομπούρεκο.

Δεύτερος τρόπος:

Βάζεις πάλι 4 φύλλα βουτυρωμένα , ρίχνεις την κρέμα στην μια πλευρά των φύλλων και έτσι κλείνεις "σαν βιβλίο " με την πλευρά που δεν έχει κρέμα και γυρνάς τις άκρες προς τα μέσα(ελπίζω να σε βοηθάω να καταλάβεις).
Τέλος , ψήνεις στους 180 ° μέχρι να χρυσαφισει ωραία το φύλλο σου.
Σερβίρω πάντα με μπόλικη άχνη κανέλλα!!!


Όσον αφορά τώρα στο τηγάνι επειδή με ρωτάς τι προτείνω ,θα σου πω με κλειστά μάτια της @gruppe_design_wise που έχουν φοβερή αντικολλητική επίστρωση και πραγματικά δεν κολλάει τίποτα(μόνο όταν το χρησιμοποιήσεις θα με θυμηθείς).
Επίσης,το ρυζάλευρο το προμηθεύτηκα απ' το αγαπημένο μου καταστήματα βιολογικών προϊόντων @bioisland_augopoleio ,εάν θες ωστόσο μπορείς να αντικαταστήσεις με σιμιγδάλι.
Όσο για το backdrop και τα props ,είναι από @thesaltybiscottishop !

You May Also Like

0 σχόλια