ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ,ΑΡΑΚΑ & ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Τι να σου πω γι'αυτό το φαγητό...
Για την ιστορία να σου πω ότι οι μικροί τρελαίνονται για αρακά και μάλιστα τον τρώνε με συνοδεία τραγουδιού (το χοντρό μπιζέλι σίγουρα το ξέρεις αν είσαι μαμά).
Αλλά τα μεγάλα παιδιά του σπιτιού δεν τρελαινόμαστε για αρακά απλό , λιτό και απέριττο.
Οπότε,αρακάς που έβρασε κανονικά την προηγούμενη μέρα με καρότα και πατάτες ,γλίστρησε στο τηγάνι με τον κιμά και ύστερα έκατσε ωραία ωραία επάνω σε λαζάνια και λούστηκε με πλούσια μπεσαμέλ!
Και τώρα πες μου ότι δεν σου έτρεξαν τα σάλια..!
Υλικά:
*500-600 γρ. αρακάς μαγειρεμένος με πατάτα και καρότο
*λαζάνια
Για τον κιμά:
*500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
*1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
*2 δαφνόφυλλα
*3-4 μπαχάρια
*1 κ.σ. πελτέ
*300 γρ. χυμό ντομάτας
Για την μπεσαμέλ:
*2λίτρα γάλα
*200 γρ. βούτυρο
*200 γρ. αλεύρι
*2 κρόκοι αβγών
*100 γρ. τυρί τριμμένο
*μοσχοκάρυδο
Σε ένα τηγάνι βάζω λίγο ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτω τον κιμά ,τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια και ανακατεύω μέχρι να πάρει χρώμα.
Βάζω τον πελτέ , τρίβω λίγο στον πάτο να βγουν οι μυρωδιές του και προσθέτω το χυμό ντομάτας και αν χρειαστεί ελάχιστο νερό.
Αφήνω σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά.
Ύστερα προσθέτω και τον ήδη μαγειρεμένο αρακά και αφήνω στην άκρη μέχρι να φτιάξω την μπεσαμέλ μου.
Για την μπεσαμέλ βάζω σε μία βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το γάλα μέχρι αρχίζει να πήζει η μπεσαμέλ.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τους κρόκους, το τυρί και το μοσχοκάρυδο.
Ξεκινάω τη συναρμολόγηση βάζοντας στο πάτο από το ταψί μου λίγη μπεσαμέλ, μετά λαζάνια, από πάνω τον κιμά με τον αρακά, μπεσαμέλ και συνεχίζει αυτή η διαδικασία εναλλάξ μέχρι στο τέλος να κλείσω με μπεσαμέλ.
Ρίχναν θέλω από πάνω και λίγο ακόμα τυράκι και ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου για περίπου μία ώρα.
Ακόμα και αν δεν είσαι εάν θέλεις το αρακά είμαι σίγουρη πως αυτό το φαΐ θα σε κάνει να τον δεις με άλλο μάτι!!
0 σχόλια