ΜΠΑΜΠΑΣ
Αυτό το γλυκό είναι απ' τα αγαπημένα μου και σίγουρα η φωτογραφία που βλέπεις δεν προδίδει την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ή την απογοήτευση που υπήρξε στα μάτια μου ,όταν συνηδειτοποίησα πως είχε κολλήσει στην φόρμα του !!
Μην σου κάνει εντύπωση...όλοι κάνουμε λάθη ... και εμείς οι food bloggers μπορεί να κάνουμε και περισσότερα μιας που συνεχώς πειραματιζόμαστε...
Σκέφτηκα λοιπόν τι θα κάνω και αποφάσισα πως αφού γευστικά βγήκε τόσο νόστιμο απλά χρειαζόταν αναδιάταξη και έτσι,αντί να το κόψω εγκάρσια και να γεμίσω ,αποφάσισα την γέμιση να την βάλω ως επικάλυψη..!
Αν ακόμα δεν το βρήκες θα σου αποκαλύψω ότι πρόκειται για τον αγαπημένο πολλών "μπαμπά" ή αλλιώς "σαβαρέν" !!!
Υλικά για τον μπαμπά:
*250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*230 γρ. ζάχαρη
*1 φακελάκι baking powder (20 γρ.)
*5 αβγά
Για το σιρόπι:
*400 γρ. ζάχαρη
*50 γρ. λικέρ φράουλας
*500 γρ. νερό
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
*½ λίτρο γάλα
*100 γρ. ζάχαρη
*60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
*2 βανίλιες
*2 αβγά
*20 γρ. βούτυρο
Αρχίζω με το σιρόπι ,γιατί πρέπει να ναι κρύο το σιρόπι και ζεστό το γλυκό.Ανακατεύω τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι και αφήνω να πάρει μια βράση.
Αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τον μπαμπά.Χτυπάω με το μίξερ ζάχαρη και αβγά να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά.Αδειάζω σε φόρμα βουτυρωμένη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 40 -50 λεπτά (κάνω πάντα το τεστ με την οδοντογλυφίδα).Το βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά,να χλιαρίνει ελαφρώς,ξεφορμάρω σε μια πιατέλα και το αναποδογυρίζω ξανά μέσα στη φόρμα.Τότε σιροπιάζω..ρίχνω λίγο λίγο το σιρόπι ώστε να προλαβαίνει να το ρουφάει.Μετά αφού το αφήσω μία ώρα να ρουφήξει καλά το σιρόπι ,το γυρνάω σε πιατέλα και με μεγάλο πριονωτό μαχαίρι το κόβω οριζόντια , αφαιρώ με προσοχή το επάνω μέρος ,βάζω κρέμα ζαχαροπλαστικής στο κάτω και καλύπτω με το επάνω κομμάτι.
Τώρα αν όλο αυτό δεν σου βγεί απλά βάλε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από επάνω ,ρίξε και λίγη granola αν θέλεις και εσύ να υπάρχει το crunchy στοιχείο και πρόσθεσε φρέσκες φράουλες!!
0 σχόλια