GRANOLA
Είναι κάποιες φορές που απορώ γιατί άργησα τόσο.. όπως τώρα με την σπιτική granola!
Είναι η πρώτη φορά που την έφτιαξα και εννοείται θα το καθιερώσω, αφού οτιδήποτε σπιτικό έχει μοναδική γεύση συν του ότι ξέρεις τι έχεις βάλει μέσα.. όχι συντηρητικά ,όχι φοινικέλαια..!
Και αν με ρωτάς είναι και άλλη η ευχαρίστηση που παίρνεις όταν φτιάχνεις κάτι μόνος σου!
Παρφέ γιαουρτιού με Granola , στο airfryer της @gruppe_design_wise(εννοείται μπορείς να τη φτιάξεις και στο φούρνο σου).
Για το Παρφέ γιαουρτιού:
*150 γρ. γιαούρτι 2%
*50 γρ. philadelphia light
*1 κ.γ. μέλι
Ανακατεύω τα παραπάνω υλικά και αδειάζω σε ένα μπολ.
Γαρνίρω με φρέσκα φρούτα και granola!
Υλικά για την granola:
*270 γρ. βρώμη
*250 γρ. μέλι
*50 γρ. ελαιόλαδο
*100 γρ. διάφοροι ξηροί καρποί
*30 γρ. ηλιόσπορους
*50 γρ. σταφίδες
*100 γρ. μαύρη σοκολάτα
(φυσικά ανάλογα με το τι έχεις στο ντουλάπι σου μπορείς να αυξομειώσεις ποσότητες ή να προσθέσεις και άλλα υλικά)
Βάζω όλα τα υλικά, εκτός από την σοκολάτα, στον κάδο του airfryer, ανακατεύω και ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (δεν επιλέγω τους διακόσιους βαθμούς που θα μπορούσε να γίνει πιο γρήγορα γιατί είναι πολύ εύκολο να αρπάξει και να έχει μετά τη γεύση καμμένου.. και για αυτόν ακριβώς το λόγο ανοίγω και ενδιάμεσα , ώστε να ανακατέψω το μείγμα μου και ταυτόχρονα να το ελέγξω).
Όταν η granola είναι έτοιμη την αδειάζω σε ένα ταψί που έχω στρώσει λαδόκολλα και την αφήνω μέχρι να στεγνώσει και να κρυώσει τελείως!
Προσθέτω τη σοκολάτα ΜΟΝΟ αφού κρυώσει (διαφορετικά θα λιώσει).
Αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο και απολαμβάνω είτε με γιαούρτι,είτε σε porridge ,είτε λίγες μπουκίτσες σαν σνακ.
0 σχόλια