PUMPKIN CREAM PIE

by - Οκτωβρίου 29, 2022

Μου αρέσει να νιώθω δημιουργική μπαίνοντας στην κουζίνα και συνδυάζοντας υλικά,ώστε να βγει κάτι πολύ πολύ νόστιμο!!!
Αυτό το δημιούργημα θα το ονομάσω 
PUMPKIN CREAM PIE και πραγματικά δεν θα πιστεύεις πόσο εύκολα μπορείς να την φτιάξεις..!!
Στα συν ότι είναι φτιαγμένη με μέλι οπότε είναι ότι πρέπει και για όλα τα παιδάκια άνω του έτους !!!
Υλικά:

•1 λίτρο γάλα
•320 γρ. πουρέ κολοκύθας**
•160 γρ. μέλι
•200 γρ. σιμιγδάλι
•50 γρ. βούτυρο
•20 γρ. κορν φλαουρ
•1 αβγό & 1 κρόκο
•κανέλλα
Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα,τον πουρέ κολοκύθας,το μέλι ,το σιμιγδάλι και την κανέλλα.
Ανάβω το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να αρχίσει να κάνει φουσκάλες η κρέμα και να έχει πήξει (όπως συμβαίνει με την μπεσαμέλ).
Αποσύρω απ' την φωτιά και προσθέτω το βούτυρο και τον κρόκο ανακατεύοντας γρήγορα και στην συνέχεια διαλύω το κορν φλαουρ στο αβγό και τα προσθέτω και αυτά στην κρέμα.
Αδειάζω σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° , αντιστάσεις για 45'-60'.
Όταν είναι έτοιμη πασπαλίζω με άχνη και κανέλλα ή μπορείς να ρίξεις και λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

**Για τον πουρέ κολοκύθας:

Κόβω την κολοκύθα σε κομμάτια,όπως είναι με την φλούδα και βάζω σε κατσαρόλα με νερό.
Βράζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μόλις τρυπιέται η σάρκα με πιρούνι είναι έτοιμη.
Αποσύρω απ' την φωτιά, στραγγίζω το νερό , αφήνω λίγο να κρυώσει και έπειτα αφαιρώ την φλούδα και αλέθω στο μπλέντερ.
Την ποσότητα πουρέ που θα περισσέψει την αποθηκεύω σε σακούλες τροφίμων στο ψυγείο για άμεση χρήση ή στην κατάψυξη για μακροπρόθεσμη χρήση.

***Αν θέλεις αντί για άχνη μπορείς να ρίξεις από πάνω λιωμένη σοκολάτα.. επίσης μπορείς να τη βάλεις μέσα σε φύλλο σφολιάτας είσαι φύλλο κρούστας για να την κάνεις τύπου μπουγάτσα..
***Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά πριν κόψω διαφορετικά αν βιαστείς όπως εγώ δεν θα στέκεται το κομμάτι.
***Αν θέλεις αντί για άχνη μπορείς να ρίξεις από πάνω λιωμένη σοκολάτα.. επίσης μπορείς να τη βάλεις μέσα σε φύλλο σφολιάτας είσαι φύλλο κρούστας για να την κάνεις τύπου μπουγάτσα..
***Επιπλέον για κάτι ακόμα πιο healthy μπορείς να το βάλεις μέσα σε τορτίγια και να κάνεις ατομικά μπουγατσάκια..

 

You May Also Like

0 σχόλια