CARROT BIRTHDAY CAKE
Απλό , νόστιμο και αφράτο.. ελαφρύ ώστε να μην σε μπουκώνει από την γλύκα αλλά να το απολαμβάνεις σε κάθε μπουκιά,αυτό το κέικ καρότου είναι η τέλεια λύση για τούρτα γενεθλίων!!!
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ :
•250 γρ. Αλεύρι
•90 γρ. ηλιέλαιο
•130 γρ. μέλι
•90 γρ. γάλα
•2 αβγά
•200 γρ. τριμμένο καρότο
•1½ κ.γ. κανέλλα
•½ κ.γ. τζίντζερ
•1 κ.γ. baking powder
Για το γλάσο:
•75 γρ. βούτυρο
•160 γρ. ζάχαρη άχνη
•320 γρ. τυρί κρέμα
Σε ένα μπολ βάζω το ηλιέλαιο,το μέλι ,το γάλα, τα αβγά και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύω καλά με το σύρμα και στην συνέχεια κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω και αυτό.
Τέλος,ρίχνω το καρότο και αφού ανακατέψω ξανά αδειάζω σε φόρμα 15 εκ.
Ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα (40' - 60').
Για το γλάσο λιώνω το βούτυρο και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με σύρμα.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ αφήνω να κρυώσει και ξεφορμάρω.
Χωρίζω σε 3 μέρη ώστε να έχω 3 παντεσπάνια.
Και τοποθετώ εναλλάξ κέικ , γλάσο, τελειώνοντας με το γλάσο.
***Εννοείται μπορείς να το φτιάξεις σαν απλό κέικ με την μισή δόση γλάσου ώστε να βάλεις απλά από πάνω!!
0 σχόλια