Αυτό τον καιρό οι ώριμες μπανάνες δίνουν και παίρνουν και σε ρωτώ..γιατί δηλαδή να μην φτιάξουμε και κάνα κριτσίνι πέρα απ' τα αγαπημένα μεν , συνηθισμένα και βαρετά λιγάκι banana breads???
Υλικά:
*225 γρ. μπανάνα (2 μέτριες μπανάνες)
*100 γρ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
*45 γρ. ελαιόλαδο
*1 κ.γ. κανέλα
*10 γρ. baking powder
*450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Βάζω στο multi mix της @gruppe_design_wise τις μπανάνες με το γάλα και το ελαιόλαδο και μπλεντάρω.
Αδειάζω στην συνέχεια σε ένα μπολ και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
Η ζύμη όταν είναι έτοιμη δεν κολλάει στα χέρια.
Πλάθω τα κριτσινια λαδώνοντας ελαφρά τα χέρια μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, αντιστάσεις, για περίπου 15',έχοντας προηγουμένως στρώσει λαδόκολλα στο ταψί.
Τρώγονται ευχάριστα σκέτα αλλά εμείς προτιμήσαμε την βουτιά στο άλειμμα μελιού με κακάο από @the.bee.bros !!
*Εννοείται μπορείς να βάλεις ότι γάλα εσύ προτιμάς!
*Είναι κατάλληλο σνακ και για μωράκια κάτω του έτους και για όσα ακολουθούν μέθοδο blw.
*Φτιάξτα χθες και πάρτα και παραλία λέμε❤️
0 σχόλια